Antalya Spor Salonları

kelime anlamı olarak “Sağlıklı ve formda olmak” olan fitnes, temelde kasların tek tek aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanan, bir oldukca egzersize ile meydana gelen bir spordur. Bu nedenden dolayı tüm sporların temelini teşkil etmektedir. Çünkü her spor branşında vücutta ağırlıklı kullanılan kas grupları vardır ve bu kas gruplarına kondisyon kazandırılması için fitness egzersizlerine başvurulur.

Fitness

Antalya spor salonunda amaca gore, her yaşın, her yaşam tarzının ve vücut tipinin birbirinden değişik olarak bir uzman tarafınca takip edilen bir antrenman programı vardır.

Fitness yaparken aerobik (koşu, kürek, bisiklet benzer biçimde kardiyovasküler sistemi çalıştıran egzersizler) ve anaerobik (ağırlık kaldırma egzersizleri) egzersizler beraber yapıldığı için müsabaka sporu olan bodybuilding e nazaran vücudun oldukca fazla hacim kazanması hedeflenmez . Bundan dolayı kaslar fazla büyümez, sadece sıkılaşır ve güzel duyu bir görünüm alır.

Uzun seneler fitness sporu yapanların kanser ve kalp krizine yakalanma riski düşük olduğu benzer biçimde vücudun yüksek oranda kalori yakması sağladığından şeker hastaları için de faydalıdır. İnsan psikolojisine etki eden endorfin, östrojen veya testesteron hormonlarının salgılanmasını sağlayarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Aerobik egzersizlerle kalp ve damar sistemini güçlendirirken, anaerobik egzersizlerle kas, bağ dokusu, tendonlar ve eklemlerin güçlenmesi sağlanır. Zihinsel olarakta daha sağlıklı ve süratli karar vermeyi sağlar. Formda olan kişinin özgüveni artar ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olur.

Dikkat edilmesi gereken konular

özellikle bu spora yeni başlayan kişiler uygun kıyafet ve uzman eğitmen eşliğinde antrenmanlara başlamalı, herhangi bir sakatlık riski oluşmaması için antrenman öncesi streching hareketleriyle adalenin ısınması sağlanmalı ve ağırlık egzersizilerinde de hareket disiplinine dikkat edilmelidir.

EMS

EMS, Elektrikli Kas Uyarılmasının kısaltmasıdır. Teknik olarak düşük elektriksel akımlar ile birlikte meydana gelen bir antrenmandır; günlük hayatımızda da vücudumuzun kaslarımızı uyarmak için buna benzer akımlar gönderdiğini bilmek mevzuyu anlamakta destek olacaktır. Antalya EMS fitness sistemi bu organik etkiyi kullanır, bu sayede daha yoğun ve etkili bir antrenman gerçekleştirilir.

EMS (AQ8 System) vasıtasıyla üretilen lokalize elektriksel uyarı kombinasyonu ve antrenmanı, bazal metabolizmanın değiştirilmesine neden olarak, kas kütlesinin artmasına, süratli kilo vermeye, vücudun güçlenmesine, karın kaslarının güçlenmesine ve düz bir duruş oluşturmaya destek verir. EMS ekipmanı, 10 bağımsız kanal vasıtasıyla kasların derhal üzerinde çalışan düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri iletir.

EMS Antrenmanı elektriksel akım uyarılarını kullanan kapsamlı bir antrenmandır. Günlük hayatta, merkezi sinir sistemimiz kas hareketlerimizi kontrol etmek için devamlı elektriksel ikazlar gönderir. Elektriksel Kas Stimülasyonu (EMS), bu organik ilkeyi, standart egzersizlerle harekete geçirilmesi güç olan en derin kas gruplarını harekete geçirmek için kullanır. Bu, dışardan kasa ek ikazlar sağlayan hususi EMS Antrenman elbisesi yardımıyla gerçekleşir.

  • Her tedavi türü için önceden kurulmuş ve parasız programlar: Kardiyo, EMS fitness, Rehabilitasyon, Selülit, vb.
  • Parametre Kontrol Sistemi: daha hoş duyumlarla daha yüksek yoğunlukları kullanmanıza olanak tanır.
  • Toplam hareket özgürlüğü: 700 metreye kadar mesafede en az 10 eğitim seansı için oluşturulmuş kablosuz sistem.
  • Antibakteriyel, hafifçe ve dirençli Biosuit’ler, elektrotlar hedef kas alanlarına rahatlıkla taşınabilir.
  • Egzersiz profilinize bağlı olarak değişik modeller: tıbbi, spor veya güzel duyu.
  • Her biri kendi hususi parametreleriyle beraber 8 kullanıcıyla aynı anda antrenman yapabilme şansı.

Reformer Pilates Egzersizlerinin Faydaları Nelerdir?

Reformer pilates egzersizleri ve hareketlerinin temel amacı; vücudun esnemesini sağlamak, tüm kas gruplarını harekete geçirmek, denge merkezini düzetmek ve yağ yakımını kolaylaştırmaktır. Ek olarak kas, eklem ve sırt ağrılarını azaltmak; kişiye esneklik ve koordinasyon becerisi kazandırmak da amaçlanmaktadır. Bundan dolayı oldukca yönlü ve faydalı bir egzersiz sistemidir.

Reformer pilates, bu amaçlarını sistemli emek verme bütünüyle gerçekleştirir. Ek olarak Antalya reformer pilatesin yararları:

  • Kişiye daha iyi bir duruş, zarafet ve esneklik kazandırır.
  • Sırt ve bel ağrılarını hafifletir. Reformer pilatesin avantajları içinde özellikle çalışanların en oldukca faydalanacağı madde budur.
  • Egzersizler, güçlü kemikler oluşturmak için kafi direniş ve hareket çeşitliliği sağlar.
  • Yıpranmadan uzun, güçlü kaslara ulaşmanın anahtarlarından biridir. Aletli pilatesin yararları içinde güçlü kas sistemi oluşturmak vardır.